Švestkový crumble

Kateřina Gallinová

Rychlý a jednoduchý dezert, ideálně po jídle plném bílkovin a zeleniny. A nebo pokud chcete skvělou zdravou sladkou snídani či svačinu, stačí si ke crumblu dát pořádnou porci řeckého jogurtu, tvarohu nebo cottage sýra.

Švestkový crumble

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
švestky 600 g
máslo 75 g
mouka mandlová z mandlových jader 150 g
mouka kokosová 12 g
skořice mletá 0,5 lžičky
pomerančová kůra 0,25 lžičky
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175 °C. Menší koláčovou formu nebo pekáček vymažte 15 g másla.

  2. Švestky nakrájejte na čtvrtiny a promíchejte je se skořicí, pomerančovou kůrou a špetkou soli. Chcete-li, můžete přidat i trošku xylitolu, erythritolu či steviol-glykosidů.

  3. Mezi prsty promněte 60 g másla s mandlovou a kokosovou moukou, aby vznikla drobenka. Do vymazaného pekáčku naskládejte švestky, posypejte je drobenkou a dejte na přibližně 30 až 35 minut péct. Švestkový crumble podávejte teplý.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů