Švestkový crumble
Rychlý a jednoduchý dezert, ideálně po jídle plném bílkovin a zeleniny. A nebo pokud chcete skvělou zdravou sladkou snídani či svačinu, stačí si ke crumblu dát pořádnou porci řeckého jogurtu, tvarohu nebo cottage sýra.
- 45m
- 6 porcí
- jednoduché
- Americké
- Evropská
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Primal
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
švestky | 600 g |
máslo | 75 g |
mouka mandlová z mandlových jader | 150 g |
mouka kokosová | 12 g |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
pomerančová kůra | 0,25 lžičky |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 175 °C. Menší koláčovou formu nebo pekáček vymažte 15 g másla.
-
Švestky nakrájejte na čtvrtiny a promíchejte je se skořicí, pomerančovou kůrou a špetkou soli. Chcete-li, můžete přidat i trošku xylitolu, erythritolu či steviol-glykosidů.
-
Mezi prsty promněte 60 g másla s mandlovou a kokosovou moukou, aby vznikla drobenka. Do vymazaného pekáčku naskládejte švestky, posypejte je drobenkou a dejte na přibližně 30 až 35 minut péct. Švestkový crumble podávejte teplý.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů