Švestkový crumble

Kateřina Gallinová

Švestkový crumble

Rychlý a jednoduchý dezert, ideálně po jídle plném bílkovin a zeleniny. A nebo pokud chcete skvělou zdravou sladkou snídani či svačinu, stačí si ke crumblu dát pořádnou porci řeckého jogurtu, tvarohu nebo cottage sýra.

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175 °C. Menší koláčovou formu nebo pekáček vymažte 15 g másla.

  2. Švestky nakrájejte na čtvrtiny a promíchejte je se skořicí, pomerančovou kůrou a špetkou soli. Chcete-li, můžete přidat i trošku xylitolu, erythritolu či steviol-glykosidů.

  3. Mezi prsty promněte 60 g másla s mandlovou a kokosovou moukou, aby vznikla drobenka. Do vymazaného pekáčku naskládejte švestky, posypejte je drobenkou a dejte na přibližně 30 až 35 minut péct. Švestkový crumble podávejte teplý.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte