Švestkové knedlíky - LC
Musím říct, že to byla dobrota neskutečná.
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Vaření v páře
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký, kostka | 250 g |
vajíčka | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
mandlová mouka | 50 g |
mouka kokosová | 30 g |
psylium | 20 g |
švestky | 8 kusů |
mák mletý | 2 lžíce |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
máslo čerstvé | 4 lžičky |
Postup přípravy
-
Vejce s tvarohem a se solí jsem prošlehala. Přidala jsem mouky a psyllium a důkladně promíchala. Nechala jsem odstát cca půl hodiny. Těsto jsem rozdělila na rovnoměrné části, do kterých jsem zabalila švestky (měla jsem je hodně velké, tak jsem je nakrájela na kousky) a utvořila koule.
-
Přítel teplé švestky nemá rád, tak si přál jen kuličky bez náplně. Pro něho byly tedy kuličky menší, bylo jich šest. Pro mě větší čtyři koule s náplní. Abyste měli představu o množství. 🙂 Vařila jsem na páře 20 minut. Na talíři jsem posypala mletým mákem, mletým erythritolem a polila rozpuštěným máslem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů