Kombinace mák a dobře vyzrálé švestky je prostě boží. A ve zmrzlině? To teprve budete koukat:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Švestky vypeckujeme, rozkrájíme na menší kousky a zamrazíme.
Mražené ovoce rozmixujeme ve food procesoru najemno. Pak přidáme veškeré další suroviny a rozmixujeme dohladka. Pokud je zmrzlina příliš tekutá, dáme ještě na cca 20 minut namrazit. Výsledkem je lehká zmrzlina - pokud by vám zbyla, doporučujeme ale v mrazničce uchovávat ve formičkách na nanuky.
Makronutrienty
35%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 616 kJ | 1 055 kJ |
Kalorická hodnota | 147 kcal | 252 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,37 g
3,22 g |
16,1 g
5,51 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,937 SVJ | 1,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,79 g
4,14 g |
11,6 g
7,09 g |
Bílkoviny | 10,8 g | 18,4 g |
Sůl | 0,278 g | 0,477 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů