Švestková zmrzlina z mozzarelly s makem

Jídelní plán

Kombinace mák a dobře vyzrálé švestky je prostě boží. A ve zmrzlině? To teprve budete koukat:)

Švestková zmrzlina z mozzarelly s makem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mozzarella light 125 g
bílý jogurt řeckého typu 3 lžíce
vanilkový extrakt 1 lžička
mražené švestky 150 g

Postup přípravy

  1. Švestky vypeckujeme, rozkrájíme na menší kousky a zamrazíme. Mražené ovoce rozmixujeme ve food procesoru najemno. Pak přidáme veškeré další suroviny a rozmixujeme dohladka. Pokud je zmrzlina příliš tekutá, dáme ještě na cca 20 minut namrazit. Výsledkem je lehká zmrzlina - pokud by vám zbyla, doporučujeme ale v mrazničce uchovávat ve formičkách na nanuky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů