Švestková zmrzlina z mozzarelly s makem
Kombinace mák a dobře vyzrálé švestky je prostě boží. A ve zmrzlině? To teprve budete koukat:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarella light | 125 g |
bílý jogurt řeckého typu | 3 lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
mražené švestky | 150 g |
Postup přípravy
-
Švestky vypeckujeme, rozkrájíme na menší kousky a zamrazíme. Mražené ovoce rozmixujeme ve food procesoru najemno. Pak přidáme veškeré další suroviny a rozmixujeme dohladka. Pokud je zmrzlina příliš tekutá, dáme ještě na cca 20 minut namrazit. Výsledkem je lehká zmrzlina - pokud by vám zbyla, doporučujeme ale v mrazničce uchovávat ve formičkách na nanuky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů