Kombinace mák a dobře vyzrálé švestky je prostě boží. A ve zmrzlině? To teprve budete koukat:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Švestky vypeckujeme, rozkrájíme na menší kousky a zamrazíme.
Mražené ovoce rozmixujeme ve food procesoru najemno. Pak přidáme veškeré další suroviny a rozmixujeme dohladka. Pokud je zmrzlina příliš tekutá, dáme ještě na cca 20 minut namrazit. Výsledkem je lehká zmrzlina - pokud by vám zbyla, doporučujeme ale v mrazničce uchovávat ve formičkách na nanuky.
Makronutrienty
35%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 628 kJ | 545 kJ |
Kalorická hodnota | 150 kcal | 130 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,69 g
3,17 g |
8,41 g
2,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,969 SVJ | 0,841 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,89 g
4,24 g |
5,98 g
3,68 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 9,42 g |
Sůl | 0,288 g | 0,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů