Švédske bezlepkové sušienky by sme vo švédskej kuchárke našli pod názvom „ digestivekex ” ( tráviacia sušienka ) heart Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových jednodruhových múk. Neobsahujú alergény vajec, lepku, sóje, orechov, … Majú neutrálnu chuť a jemnú konzistenciu ok
- 35m
- 34 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
80 g |
80 g |
100 g |
100 g |
50 ml |
50 ml |
70 ml |
70 ml |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
Postup přípravy
-
Vo väčšej miske zmiešame všetky suché ingrediencie na prípravu švédskych bezlepkových sušienok.
Do suchej zmesi primiešame bezlaktózové maslo, bazový sirup a vodu.
Rukou vymiesime mastnejšie, tuhé, hladké a celistvé cesto ( konzistencia pripomína cesto na medovníky ). Ak sa Vám cesto poriadne nespojilo prilejte viac vody.
Cesto na švédske bezlepkové sušienky prenesieme na papier na pečenie.
-
S pomocou druhého papiera na pečenie vyvaľkáme cesto o hrúbke cca 3 – 4 milimetre.
Vykrajujeme kolieska alebo iné Vami zvolené tvary.
Švédske bezlepkové sušienky prenesieme na plech vystretý papierom na pečenie.
Každú bezlepkovú sušienku jemne popicháme vidličkou ( zabránime tak vytvoreniu vzduchových bublín na sušienkach ).
-
védske bezlepkové sušienky pečieme pri teplote 175ºC po dobu 14 minút, kým nenadobudnú zlatistý nádych.
Upečené sušienky necháme pred konzumáciou vychladnúť.
Makronutrienty
80%
3%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 753 kJ | 298 kJ |
Kalorická hodnota | 419 kcal | 71,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
69,8 g
21,2 g |
11,9 g
3,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 6,98 SVJ | 1,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,4 g
8,74 g |
2,46 g
1,49 g |
Bílkoviny | 2,78 g | 0,473 g |
Sůl | 0,556 g | 0,095 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů