- 2h
- 41 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
150 g |
150 g |
150 g |
150 g |
5 lžic |
5 lžic |
3 lžíce |
3 lžíce |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Poleva | |
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Bílky šleháme s cukrem do sněhu, pak na menší otáčky postupně zašleháváme po jednom žloutku střídavě s olejem.
Nakonec ručně vmícháme mouku.
Pečem v dortové formě ( menší, do průměru 24 cm)
-
Korpus po vychladnutí rozdrobíme . Můžeme přibarvit gel. barvou, aby jsme měly barevný vnitřek. Já obarvila až kvalitním džemem.
-
V robotu si vyšleháme 1 mascarpone se 2 lžícemi moučkového cukru a asi 100 ml šlehačky do hladkého krému.
-
Přendám metlu na míchání a přisypu rozdrobený dortový korpus a 3 lžíce džemu, já použila lesní směs .Vše nechám robotem zpracovávat, dokud se piškot zcela s krémem nespojí a nerozdrtí.
-
Pak jsem si rozvážila po 25 g a ručně tvarovala do kuliček. Dala na pečící papír a nechala pořádně vychladit. Napíchnout spodní stranu na lízátkové tyčky.
-
Máčíme do čokolády a zdobíme dle fantazie. Já zdobila na přání.
Makronutrienty
50%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 741 kJ | 637 kJ |
Kalorická hodnota | 416 kcal | 152 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
34,9 g
26,5 g |
12,8 g
9,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,49 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29 g
14 g |
10,6 g
5,14 g |
Bílkoviny | 5,55 g | 2,03 g |
Sůl | 0,09 g | 0,033 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů