Sushi maki základ z quinoi

Jídelní plán

Sushi maki základ z quinoi

Suroviny pro 14 osob

Čeho Kolik
quinoa světlá 100 g
mořské řasy nori plátky 2 g
ocet rýžový 1 lžíce
čekankový sirup 10 g
sůl 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Quinu propláchneme, scedíme a přilijeme dvakrát tolik vody, než je množství quinoy. Přivedeme k varu. Vaříme zakryté pokličkou na velmi mírném plameni přibližně 10 minut. Quinoa absorbuje veškerou vodu. Mezitím si umícháme lák z rýžového octa, sirupu z čekanky a soli a následně jej vmícháme do teplé quinoy. Až quinoa vychladne, můžeme začít připravovat rolky. Quinou si můžeme připravit den dopředu - ušetříme spoustu času a čekání. Na sushi podložku položíme matnou stranou nahoru plátek mořské řasy. Na něj rovnoměrně rozetřeme polovinu připravené quinoy, přičemž na horním konci listu necháme asi 2 cm prázdného prostoru. Za ten se později rolka slepí. Na spodní část quinoy rozmístíme ingredience, které chceme v sushi mít. Fantazii se meze nekladou. Hotové rolky krájíme ostrým nožem. Z jedné rolky vyjde sedm kousků.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů