Sushi maki základ z quinoi
- 40m
- 14 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 14 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
quinoa světlá | 100 g |
mořské řasy nori plátky | 2 g |
ocet rýžový | 1 lžíce |
čekankový sirup | 10 g |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Quinu propláchneme, scedíme a přilijeme dvakrát tolik vody, než je množství quinoy. Přivedeme k varu. Vaříme zakryté pokličkou na velmi mírném plameni přibližně 10 minut. Quinoa absorbuje veškerou vodu. Mezitím si umícháme lák z rýžového octa, sirupu z čekanky a soli a následně jej vmícháme do teplé quinoy. Až quinoa vychladne, můžeme začít připravovat rolky. Quinou si můžeme připravit den dopředu - ušetříme spoustu času a čekání. Na sushi podložku položíme matnou stranou nahoru plátek mořské řasy. Na něj rovnoměrně rozetřeme polovinu připravené quinoy, přičemž na horním konci listu necháme asi 2 cm prázdného prostoru. Za ten se později rolka slepí. Na spodní část quinoy rozmístíme ingredience, které chceme v sushi mít. Fantazii se meze nekladou. Hotové rolky krájíme ostrým nožem. Z jedné rolky vyjde sedm kousků.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů