- 40m
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Na sushi | |
---|---|
100 g |
100 g |
2 g |
2 g |
Na nálev: | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička 10 g |
10 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Quinu propláchneme, scedíme a přilijeme dvakrát tolik vody, než je množství quinoy. Přivedeme k varu. Vaříme zakryté pokličkou na velmi mírném plameni přibližně 10 minut. Quinoa absorbuje veškerou vodu. Mezitím si umícháme lák z rýžového octa, sirupu z čekanky a soli a následně jej vmícháme do teplé quinoy.
Až quinoa vychladne, můžeme začít připravovat rolky. Quinou si můžeme připravit den dopředu - ušetříme spoustu času a čekání.
Na sushi podložku položíme matnou stranou nahoru plátek mořské řasy. Na něj rovnoměrně rozetřeme polovinu připravené quinoy, přičemž na horním konci listu necháme asi 2 cm prázdného prostoru. Za ten se později rolka slepí. Na spodní část quinoy rozmístíme ingredience, které chceme v sushi mít. Fantazii se meze nekladou. Hotové rolky krájíme ostrým nožem. Z jedné rolky vyjde sedm kousků.
Makronutrienty
75%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 261 kJ | 117 kJ |
Kalorická hodnota | 301 kcal | 28 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
49,9 g
0,735 g |
4,64 g
0,068 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,99 SVJ | 0,464 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,71 g
0,565 g |
0,438 g
0,052 g |
Bílkoviny | 11,7 g | 1,09 g |
Sůl | 2,45 g | 0,228 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů