Sushi maki základ z quinoi

Jídelní plán

Sushi maki základ z quinoi

Postup přípravy

  1. Quinu propláchneme, scedíme a přilijeme dvakrát tolik vody, než je množství quinoy. Přivedeme k varu. Vaříme zakryté pokličkou na velmi mírném plameni přibližně 10 minut. Quinoa absorbuje veškerou vodu. Mezitím si umícháme lák z rýžového octa, sirupu z čekanky a soli a následně jej vmícháme do teplé quinoy.

    Až quinoa vychladne, můžeme začít připravovat rolky. Quinou si můžeme připravit den dopředu - ušetříme spoustu času a čekání.

    Na sushi podložku položíme matnou stranou nahoru plátek mořské řasy. Na něj rovnoměrně rozetřeme polovinu připravené quinoy, přičemž na horním konci listu necháme asi 2 cm prázdného prostoru. Za ten se později rolka slepí. Na spodní část quinoy rozmístíme ingredience, které chceme v sushi mít. Fantazii se meze nekladou. Hotové rolky krájíme ostrým nožem. Z jedné rolky vyjde sedm kousků.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte