Vůni vanilky miluji, tak jsem si udělala tyto voňavé nízkosacharidové sušenky s vanikovo-žloutkovým krémem
- 2h:40m
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
125 g |
125 g |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
250 g |
250 g |
Krém | |
5 kusů |
5 kusů |
100 g |
100 g |
250 g |
250 g |
1 lžička |
1 lžička |
Poleva | |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
100 ml |
100 ml |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Suroviny zpracujeme do hutnějšího těsta a dáme na 2 hodiny odležet do lednice. Poté těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry na sílu 5 mm. Na pevné podložce dáme vyválenou placku do mrazáku na 15 minut. Po ztuhnutí radýlkem rozkrájíme na stejné obdelníky a na pečícím papíře pečeme 10 minut na 160°C.
-
Žloutky se sladidlem a vanilkou vyšleháme mixérem do pěny. Dále šleháme ve vodní lázni až krém začne tuhnout, maximálně do 70 °C. Krém necháme lehce vychladnout a postupně zašleháme změklé máslo. Krém dáme do zdobícího sáčku a na sušenky vytvarujeme vlnky. Necháme utuhnout v lednici.
-
Rozpustíme 100 g čokolády 75 % s 50 g másla a po lžičkách přidáváme 1 dl silné instantní kávy ještě horké. Čokoláda bude řidší. Necháme ji trochu vychladnout a sušenky se ztuhlým žloutkovým krémem v čokoládě namočíme. Ještě než čokoláda vystydne, posypeme sušenky rozdrobenými malinami sušenými mrazem.
Makronutrienty
28%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 009 kJ | 978 kJ |
Kalorická hodnota | 480 kcal | 234 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,1 g
3,11 g |
9,8 g
1,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,01 SVJ | 0,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
44 g
20,8 g |
21,4 g
10,1 g |
Bílkoviny | 7,37 g | 3,59 g |
Sůl | 0,077 g | 0,037 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů