- 4h:15m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
700 g |
700 g |
Marináda | |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
2 hrsti |
2 hrsti |
kořenicí směs grilovací koření 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Smíchat sůl, cukr, bylinkyPolovinu solné směsi dáme na utěrku,maso obalime ve zbytku bylinek a v koření. Takto obalené maso položíme na připravené solné lůžko a zasypeme zbytkem solné směsi, pořádně zabalime a stahneme provázkem a takto připravený balíček dáme do uzavíratelné plastové dózy a dáme na týden do lednice a každý den obracíme.
-
Po týdnu vyndame, oskrabeme sůl, pořádně ji odrbene a maso vysusime kuchyňskou papírovou utěrkou, poté maso zahájíme do čistého platynka a stahneme provázkem a zavesime sušit na 2 týdny ve větrané místnosti o teplotě 15-18C
Makronutrienty
37%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 546 kJ | 919 kJ |
Kalorická hodnota | 131 kcal | 220 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
9,38 g |
17,2 g
15,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 1,72 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,77 g
1,31 g |
6,33 g
2,2 g |
Bílkoviny | 14 g | 23,5 g |
Sůl | 19,7 g | 33,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů