Sušená vepřová panenka II.

AlenaK

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Sušená vepřová panenka II.

Postup přípravy

  1. Smíchat sůl, cukr, bylinkyPolovinu solné směsi dáme na utěrku,maso obalime ve zbytku bylinek a v koření. Takto obalené maso položíme na připravené solné lůžko a zasypeme zbytkem solné směsi, pořádně zabalime a stahneme provázkem a takto připravený balíček dáme do uzavíratelné plastové dózy a dáme na týden do lednice a každý den obracíme.

  2. Po týdnu vyndame, oskrabeme sůl, pořádně ji odrbene a maso vysusime kuchyňskou papírovou utěrkou, poté maso zahájíme do čistého platynka a stahneme provázkem a zavesime sušit na 2 týdny ve větrané místnosti o teplotě 15-18C

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte