Šunkový závin

Tereza KUKOL

Šunkový závin

Chuťově dobrý závin.

Postup přípravy

  1. V mouce na vále uděláme důlek a rozdrobíme do něj máslo, přidáme vejce, sůl a vlažnou vodu. Hněteme rukama tak dlouho, až se přestane lepit na ruce. Uděláme z těsta bochánek a necháme cca 2 odpočinout.

  2. Pokrájenou šunku osmahneme na vyškvařených kostičkách anglické slaniny. Vmícháme do smetany, v níž jsme rozkvedlali žloutky a promícháme.

    Na vále rozválíme na pečící papír těsto, a naklademe připravenou náplň (směs smícháme se zbylými bílky, z nichž jsme vyšlehali tuhý sníh) a zatočíme do rolády.

    Můžete potřít máslem a dáme péct do předehřáté trouby na 30-35 minut.

    Do směsi si můžete přidat dle chuti balkánský sýr nebo kysané zelí.

    Pokrájenou šunku osmahneme na vyškvařených kostičkách anglické slaniny. Vmícháme do smetany, v níž jsme rozkvedlali žloutky a promícháme.
Na vále rozválíme na pečící papír těsto, a naklademe připravenou náplň (směs smícháme se zbylými bílky, z nichž jsme vyšlehali tuhý sníh) a zatočíme do rolády.
Můžete potřít máslem a dáme péct do předehřáté trouby na 30-35 minut.
Do směsi si můžete přidat dle chuti balkánský sýr nebo kysané zelí.
    Pokrájenou šunku osmahneme na vyškvařených kostičkách anglické slaniny. Vmícháme do smetany, v níž jsme rozkvedlali žloutky a promícháme.
Na vále rozválíme na pečící papír těsto, a naklademe připravenou náplň (směs smícháme se zbylými bílky, z nichž jsme vyšlehali tuhý sníh) a zatočíme do rolády.
Můžete potřít máslem a dáme péct do předehřáté trouby na 30-35 minut.
Do směsi si můžete přidat dle chuti balkánský sýr nebo kysané zelí.
    Pokrájenou šunku osmahneme na vyškvařených kostičkách anglické slaniny. Vmícháme do smetany, v níž jsme rozkvedlali žloutky a promícháme.
Na vále rozválíme na pečící papír těsto, a naklademe připravenou náplň (směs smícháme se zbylými bílky, z nichž jsme vyšlehali tuhý sníh) a zatočíme do rolády.
Můžete potřít máslem a dáme péct do předehřáté trouby na 30-35 minut.
Do směsi si můžete přidat dle chuti balkánský sýr nebo kysané zelí.
    Pokrájenou šunku osmahneme na vyškvařených kostičkách anglické slaniny. Vmícháme do smetany, v níž jsme rozkvedlali žloutky a promícháme.
Na vále rozválíme na pečící papír těsto, a naklademe připravenou náplň (směs smícháme se zbylými bílky, z nichž jsme vyšlehali tuhý sníh) a zatočíme do rolády.
Můžete potřít máslem a dáme péct do předehřáté trouby na 30-35 minut.
Do směsi si můžete přidat dle chuti balkánský sýr nebo kysané zelí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte