Chuťově dobrý závin.
- 1h
- 15 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
těsto | |
---|---|
400 g |
400 g |
60 g |
60 g |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
100 ml |
100 ml |
náplň | |
250 g |
250 g |
50 g |
50 g |
250 g |
250 g |
5 kusů |
5 kusů |
Postup přípravy
-
V mouce na vále uděláme důlek a rozdrobíme do něj máslo, přidáme vejce, sůl a vlažnou vodu. Hněteme rukama tak dlouho, až se přestane lepit na ruce. Uděláme z těsta bochánek a necháme cca 2 odpočinout.
-
Pokrájenou šunku osmahneme na vyškvařených kostičkách anglické slaniny. Vmícháme do smetany, v níž jsme rozkvedlali žloutky a promícháme.
Na vále rozválíme na pečící papír těsto, a naklademe připravenou náplň (směs smícháme se zbylými bílky, z nichž jsme vyšlehali tuhý sníh) a zatočíme do rolády.
Můžete potřít máslem a dáme péct do předehřáté trouby na 30-35 minut.
Do směsi si můžete přidat dle chuti balkánský sýr nebo kysané zelí.
Makronutrienty
47%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 095 kJ | 1 057 kJ |
Kalorická hodnota | 262 kcal | 253 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,3 g
0,866 g |
21,5 g
0,837 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,23 SVJ | 2,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,8 g
5,53 g |
14,3 g
5,35 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 9,87 g |
Sůl | 0,498 g | 0,481 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů