
Ryby mám velmi ráda a snažím se je jíst pravidelně. Sumeček africký je velmi lahodné chuti a bez kostí. Příloha z teplé zeleniny patří k mým nejoblíbenějším. Ráda kombinuji jak čerstvou, tak i mraženou zeleninu. Podle toho, co je zrovna doma.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
247 g |
247 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
Zelenina | |
60 g |
60 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
kořenicí směs provensálské bylinky použila jsem směs bylinek bez soli a glutamátu 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Filety ze sumečka jsem omyla, osušila papírovými utěrkami, osolila a orestovala na přepuštěném másle.
-
Lahůdkovou cibulku jsem nakrájela a orestovala na oleji. Pak jsem postupně přidávala ostatní zeleninu a restovala. Z mrkve jsem udělala tenké plátky pomocí škrabky na zeleninu, rajčátka jsem překrojila vejpůl, ředkvičky na plátky a papriku na malé kousky.
Osolila jsem a okořenila pepřem a bylinkami.
Makronutrienty
18%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 443 kJ | 1 290 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 308 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,12 g
0,788 g |
9,09 g
2,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,312 SVJ | 0,909 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,43 g
1,37 g |
21,6 g
3,98 g |
Bílkoviny | 7,04 g | 20,5 g |
Sůl | 0,533 g | 1,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů