Šulánky s mákem - LC
Česká klasika v low carb verzi. Velmi chutné a zdravé jídlo. :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Obědy a večeře
- Primal
- Recepty po babičce
- Regionální a krajové
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký, kostka | 130 g |
vajíčka | 3 kusy |
mandlová mouka | 30 g |
mouka kokosová | 20 g |
vláknina psyllium, jitrocelová | 20 g |
sůl | 1 špetka |
mák mletý | 4 lžíce |
erythritol, sukrin | 3 lžičky |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Tvaroh a vajíčka promícháme (nebo prošleháme), přidáme sůl, mouku a psyllium. Vše důkladně zamícháme a necháme odstát min. 20 minut. Pak z těsta vyvalujeme hady, které rozkrájíme zhruba na délku 5 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 4 minuty. Poté scedíme. Nenechávejte je dlouho v cedníku, jinak se k sobě slepí. Takže nejlepší ještě horké vysypat třeba na podnos a vařečkou nebo vidličkou oddělit od sebe jednotlivé kousky, které se k sobě případně již slepily.
-
Na talíři je posypeme mákem smíchaným s erythritolem a polijeme rozpuštěným máslem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů