Šulánky s mákem - LC

Laduš

Česká klasika v low carb verzi. Velmi chutné a zdravé jídlo. :)

Šulánky s mákem - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
tvaroh měkký, kostka 130 g
vajíčka 3 kusy
mandlová mouka 30 g
mouka kokosová 20 g
vláknina psyllium, jitrocelová 20 g
sůl 1 špetka
mák mletý 4 lžíce
erythritol, sukrin 3 lžičky
máslo čerstvé 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Tvaroh a vajíčka promícháme (nebo prošleháme), přidáme sůl, mouku a psyllium. Vše důkladně zamícháme a necháme odstát min. 20 minut. Pak z těsta vyvalujeme hady, které rozkrájíme zhruba na délku 5 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 4 minuty. Poté scedíme. Nenechávejte je dlouho v cedníku, jinak se k sobě slepí. Takže nejlepší ještě horké vysypat třeba na podnos a vařečkou nebo vidličkou oddělit od sebe jednotlivé kousky, které se k sobě případně již slepily.

  2. Na talíři je posypeme mákem smíchaným s erythritolem a polijeme rozpuštěným máslem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů