Zkuste ho, je skvělý! Děkujeme Elišce Vinořinka za recept na nízkosacharidový štrůdl:)
- 25m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
210 g |
210 g |
30 g |
30 g |
7 kusů |
7 kusů |
Náplň | |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Ještě | |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Žloutky utřeme do pěny se sladidlem (já používám Erythritol) , přidáme strouhané mandle a ze 7 bílků tuhý sníh.
-
Na pečící papír udělat slabou placku, dát na 5 min do předehráté trouby a naplnit, srolovat a péct. Těsto je hodně křehké. Doporučuji nechat vychladnout a pak krájet
Makronutrienty
26%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 895 kJ | 1 032 kJ |
Kalorická hodnota | 214 kcal | 247 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,11 g
2,27 g |
10,5 g
2,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,911 SVJ | 1,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,6 g
3,59 g |
20,3 g
4,14 g |
Bílkoviny | 7,86 g | 9,06 g |
Sůl | 0,135 g | 0,156 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů