Strouhaný koláč LC

Věrka

Strouhaný koláč LC

Kakaové těsto nahoře i dole a uprostřed vláčná tvarohová náplň... Známý moučník v LC verzi

Postup přípravy

  1. V míse smícháme suché ingredience na těsto,tedy obě mouky, kakao, prášek do pečiva, práškový erythritol, špetku soli a event. špetku skořice, pak přidáme změklé máslo a vejce a vypracujeme těsto. To rozdělíme na dvě části, jednu dáme do mrazáku, druhou do lednice.

    Těsto necháme chladit zhruba půl hodiny.

  2. Mezitím vyložíme koláčovou formu pečícím papírem.

    Nachystáme si také tvarohovou náplň smícháním všech surovin.

    Použít můžete dvě kostky tvarohu nebo kostku a vaničku, nedoporučovala bych oba tvarohy z vaničky, náplň by pak byla moc mokrá.

    Hotovou náplň odložíme stranou.

  3. Troubu zapneme na 180°C,zatímco se nahřívá, zkompletuje mě koláč .

    Část těsta vychlazenou z lednice vyjmeme a těsto rovnoměrně prsty natlačíme na dno formy.

    Na vrstvu těsta navršíme a rozprostřeme náplň.

    Těsto z mrazáku nastrouháme nahrubo a posypeme jím rovnoměrně náplň.

    Pečeme 15-20 minut, podle zkušeností s troubou.

    Poznámka: do těsta i tvarohové náplně jsem použila erythritol práškový, lze použít i krystal, ale v těstě ve vrchní vrstvě pak byl cítit...lehce křupal. Erythritol melu v tristivem mlýnku na kávu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte