Stroganoff s květákem - LC

Skvělý oběd z kvalitního hovězího masa, v low carb úpravě. Děkujeme za krásný a užitečný recept Ali Lea :)

Stroganoff s květákem - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hovězí zadní pravá svíčková 600 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 stroužky
nakládané papričky, feferony 100 g
žampiony čerstvé 200 g
červené víno 200 ml
smetana na vaření 200 ml
nakládané kyselé okurky 2 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 2 špetky
paprika sladká mletá 1 lžíce
mandlová mouka 1 lžička
květák 1 kus
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso si nakrájejte na nudličky, cibuli a česnek nadrobno. Okurku, žampiony a feferonky na plátky.

  2. Maso po částech na rozpáleném tuku krátce a intenzivně osmahněte, vyjměte, dejte stranou. Na stejné pánvi restujte cibuli a česnek .

  3. Přidejte papriky a houby ( poprášila jsem trochu mandlovou moukou) Zalijte vínem, přidejte mletou papriku. Přidejte smetanu a přiveďte k varu.

  4. Přidejte okurku a maso, jen krátce ohřejte, okoreňte, ihned podávejte. Jako přílohu jsem zvolila květák dušený na páře.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů