Stroganoff s květákem - LC
Skvělý oběd z kvalitního hovězího masa, v low carb úpravě. Děkujeme za krásný a užitečný recept Ali Lea :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí zadní pravá svíčková | 600 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 stroužky |
nakládané papričky, feferony | 100 g |
žampiony čerstvé | 200 g |
červené víno | 200 ml |
smetana na vaření | 200 ml |
nakládané kyselé okurky | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
mandlová mouka | 1 lžička |
květák | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájejte na nudličky, cibuli a česnek nadrobno. Okurku, žampiony a feferonky na plátky.
-
Maso po částech na rozpáleném tuku krátce a intenzivně osmahněte, vyjměte, dejte stranou. Na stejné pánvi restujte cibuli a česnek .
-
Přidejte papriky a houby ( poprášila jsem trochu mandlovou moukou) Zalijte vínem, přidejte mletou papriku. Přidejte smetanu a přiveďte k varu.
-
Přidejte okurku a maso, jen krátce ohřejte, okoreňte, ihned podávejte. Jako přílohu jsem zvolila květák dušený na páře.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů