Skvělý oběd z kvalitního hovězího masa, v low carb úpravě.
Děkujeme za krásný a užitečný recept Ali Lea :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
600 g |
600 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
100 g |
100 g |
200 g |
200 g |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Příloha | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájejte na nudličky, cibuli a česnek nadrobno.
Okurku, žampiony a feferonky na plátky.
-
Maso po částech na rozpáleném tuku krátce a intenzivně osmahněte, vyjměte, dejte stranou.
Na stejné pánvi restujte cibuli a česnek .
-
Přidejte papriky a houby ( poprášila jsem trochu mandlovou moukou)
Zalijte vínem, přidejte mletou papriku.
Přidejte smetanu a přiveďte k varu.
-
Přidejte okurku a maso, jen krátce ohřejte, okoreňte, ihned podávejte.
Jako přílohu jsem zvolila květák dušený na páře.
Makronutrienty
26%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 335 kJ | 1 393 kJ |
Kalorická hodnota | 80,1 kcal | 333 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,85 g
1,6 g |
16 g
6,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,385 SVJ | 1,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,04 g
1,84 g |
16,8 g
7,66 g |
Bílkoviny | 7,05 g | 29,3 g |
Sůl | 3,1 g | 12,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů