Skvělý oběd bez tuku, zajímavě doplněný barevnými bylinkami.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
hovězí maso, nízký roštěnec, roštěná 400 g |
400 g |
300 g |
300 g |
30 g |
30 g |
10 g |
10 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
40 ml |
40 ml |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
Na ozdobu | |
1 kus |
1 kus |
4 lístky |
4 lístky |
2 lístky |
2 lístky |
4 g |
4 g |
4 g |
4 g |
Postup přípravy
-
Mátu a meduňku očistíme a spolu s hráškem vaříme v minimálním množství vody 4-5 minut, až hrášek změkne.
Přidáme smetanu, osolíme a rozmixujeme. Nakonec vmícháme parmezán.
-
Maso osolíme, opepříme a na rozpálené litinové pánvi zprudka opečeme po každé straně 1 minutu.
Pánev s masem přendáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 3 minuty.
-
Maso vyndáme z trouby, přikryjeme a necháme cca 5 minut odpočívat na teple.
Na talíře rozprostřeme hráškové pyré, na to položíme na tenké plátky nakrájený steak a ozdobíme cibulí, čerstvými listy máty, meduňky, shiso a listy a květy lichořeřišnice.
Makronutrienty
27%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 625 kJ | 1 523 kJ |
Kalorická hodnota | 149 kcal | 364 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,34 g
1,65 g |
17,9 g
4,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,734 SVJ | 1,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,43 g
3,92 g |
18,1 g
9,56 g |
Bílkoviny | 12,3 g | 30 g |
Sůl | 0,823 g | 2,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů