Středomořské kuře s quinoou a belugou z jednoho hrnce

Jídelní plán

Rychlý středomořský recept na pečené kuřátko s přílohou - z jednoho hrnce.

Středomořské kuře s quinoou a belugou z jednoho hrnce

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kuřecí paličky - spodní stehna 6 kusů
olivový olej 2 lžíce
citrón 0,5 kusu
quinoa světlá 0,25 hrnku
čočka černá, beluga 0,25 hrnku
voda 1,25 hrnků
sůl 1 lžička
tymián 6 snítek
saturejka 0,5 lžičky
pepř černý mletý 0,1 lžičky
bobkový list celý sušený 1 list
česnek 2 stroužky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna potřete olivovým olejem, osolte polovinou soli a opepřete. Na pánvi je zprudka opečte z každé strany po dobu 2 minut. Přidejte šťávu z jednoho citronu a krátce restujte, dokud se šťáva nevypaří. Kuře odložte stranou. Do pánve vložte quinou a belugu, půl lžičky soli a okořeňte dle chuti. Já jsem použila česnek a středomořské bylinky - bobkový list, tymián, a saturejku. Vaší fantazii se ale meze nekladou. Lehce promíchejte. Navrch položte opečená kuřecí stehna a zalijte vodou nebo vývarem. Pánev zakryjte poklicí a pečte 20 minut. Poté odkryjte a pokračujte v pečení dalších 20-30 minut, dokud není příloha hotová a kuře propečené.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů