Středomořské kuře s quinoou a belugou z jednoho hrnce
Rychlý středomořský recept na pečené kuřátko s přílohou - z jednoho hrnce.
- 50m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí paličky - spodní stehna | 6 kusů |
olivový olej | 2 lžíce |
citrón | 0,5 kusu |
quinoa světlá | 0,25 hrnku |
čočka černá, beluga | 0,25 hrnku |
voda | 1,25 hrnků |
sůl | 1 lžička |
tymián | 6 snítek |
saturejka | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,1 lžičky |
bobkový list celý sušený | 1 list |
česnek | 2 stroužky |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna potřete olivovým olejem, osolte polovinou soli a opepřete. Na pánvi je zprudka opečte z každé strany po dobu 2 minut. Přidejte šťávu z jednoho citronu a krátce restujte, dokud se šťáva nevypaří. Kuře odložte stranou. Do pánve vložte quinou a belugu, půl lžičky soli a okořeňte dle chuti. Já jsem použila česnek a středomořské bylinky - bobkový list, tymián, a saturejku. Vaší fantazii se ale meze nekladou. Lehce promíchejte. Navrch položte opečená kuřecí stehna a zalijte vodou nebo vývarem. Pánev zakryjte poklicí a pečte 20 minut. Poté odkryjte a pokračujte v pečení dalších 20-30 minut, dokud není příloha hotová a kuře propečené.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů