Středomořské kuře s quinoou a belugou z jednoho hrnce

Jídelní plán

Středomořské kuře s quinoou a belugou z jednoho hrnce

Rychlý středomořský recept na pečené kuřátko s přílohou - z jednoho hrnce.

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.

    Kuřecí stehna potřete olivovým olejem, osolte polovinou soli a opepřete. Na pánvi je zprudka opečte z každé strany po dobu 2 minut. Přidejte šťávu z jednoho citronu a krátce restujte, dokud se šťáva nevypaří. Kuře odložte stranou.

    Do pánve vložte quinou a belugu, půl lžičky soli a okořeňte dle chuti. Já jsem použila česnek a středomořské bylinky - bobkový list, tymián, a saturejku. Vaší fantazii se ale meze nekladou. Lehce promíchejte.

    Navrch položte opečená kuřecí stehna a zalijte vodou nebo vývarem. Pánev zakryjte poklicí a pečte 20 minut. Poté odkryjte a pokračujte v pečení dalších 20-30 minut, dokud není příloha hotová a kuře propečené.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte