Středomořská polévka z bílých fazolí

Jídelní plán

Rychlá o moc dobrá polévka vhodná do středomořské diety.

Středomořská polévka z bílých fazolí

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
fazole bílé 120 g
cibule 1 kus
mrkev 2 kusy
celer řapíkatý 1 stonek
sýr parmazánového typu, strouhaný 60 g
tymián 0,5 lžičky
oregano, dobromysl sušená 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 lžička
voda 1 litr
olivový olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Cibulku a česnek nakrájíme najemno, řapíkatý celer a mrkev na menší kousky. Cibulku osmahneme na olivovém oleji do růžova, pak přidáme ostatní zeleninu a koření ještě orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme fazole a cca dalších 15 minut pomalu táhneme, aby se chutě propojily. Před podáváním posypeme parmazánem:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů