Středomořská polévka z bílých fazolí
Rychlá o moc dobrá polévka vhodná do středomořské diety.
- 50m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
fazole bílé | 120 g |
cibule | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
celer řapíkatý | 1 stonek |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 60 g |
tymián | 0,5 lžičky |
oregano, dobromysl sušená | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
voda | 1 litr |
olivový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibulku a česnek nakrájíme najemno, řapíkatý celer a mrkev na menší kousky. Cibulku osmahneme na olivovém oleji do růžova, pak přidáme ostatní zeleninu a koření ještě orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme fazole a cca dalších 15 minut pomalu táhneme, aby se chutě propojily. Před podáváním posypeme parmazánem:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů