Rychlá o moc dobrá polévka vhodná do středomořské diety.
- 50m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
120 g |
120 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 stonek |
1 stonek |
sýr parmazánového typu, strouhaný 60 g |
60 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 litr |
1 litr |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibulku a česnek nakrájíme najemno, řapíkatý celer a mrkev na menší kousky.
Cibulku osmahneme na olivovém oleji do růžova, pak přidáme ostatní zeleninu a koření ještě orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme fazole a cca dalších 15 minut pomalu táhneme, aby se chutě propojily.
Před podáváním posypeme parmazánem:)
Makronutrienty
57%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 246 kJ | 918 kJ |
Kalorická hodnota | 58,9 kcal | 219 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,23 g
1,1 g |
26,9 g
4,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,723 SVJ | 2,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,3 g
0,817 g |
8,57 g
3,04 g |
Bílkoviny | 3,14 g | 11,7 g |
Sůl | 0,579 g | 2,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů