Strašidelné slané prsty na Halloween

Jídelní plán

Jedním z nejoblíbenějších receptů našich dětí na haloweenské párty jsou ošklivé prsty staré čarodějnice. Vedou na plné čáře. Hlavně, pokud si je mohou namočit do rajčatové salsy.

Strašidelné slané prsty na Halloween

Suroviny pro 70 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka 400 g
sádlo 100 g
máslo čerstvé 100 g
sýr eidam 30% 200 g
smetana ke šlehání, šlehačka 250 ml
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžíce
mandle 70 kusů
sůl 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Nastrouhejte do mouky sýr, rozsekejte do ní tuk, osolte a přidejte provensálské koření. Přilijte chladnou šlehačku a zadělejte těsto. Nechte odpočinou v chladničce přes noc a nebo alespoň 2 hodiny. V ledničce vám ale vydrží i několik dnů, takže se můžete na Haloween přichystat dopředu. Na pomoučněném vále vyválejte na prst silnou placku a rozkrojte na obdélníčky zhruba 5 cm dlouhé a 1,5cm široké. Je to rychlejší a efektnější, než když válíte válečky. Klaďte vedle sebe na plech. Obdélníčky vždy na dvou místech lehce smáčkněte ze strany mezi palci a ukazováčky - tak vytvoříte efekt kloubu. Kloub je ještě možné lehce zvýraznit smáčknutím vidličkou.

  2. Mandle můžete rozkrájet na poloviny, pak jich budete potřebovat méně. Nebo můžete použít mandle celé. Vtiskněte je na zhruba centimetr od konce obdélníčku a zajistěte těstem. Některé vypadnou, ale valná většina vydrží - alespoň budete mít co ochutnávat. Pokud chcete mít jistotu, můžete ještě zajistit čarodějce nehty trochou rozšlehaného vajíčka.

  3. Pokud chcete opravdu "špinavé" prsty, můžete lehounce místy poprášit grilovacím kořením a prsty vetřít kolem nehtů či do oblasti kloubů... BRRRR.... takové prsty jsou ale jen pro otrlé strávníky....

  4. Pečeme při zhruba 180°C než jdou odlepit od plechu a začnou odspodu růžovět.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů