- 45m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Brambory | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě. Po uvaření ještě horké oloupeme.
-
Cibuli nakrájíme na proužky, které pečeme nasucho na nepřilnavé pánvi až začne vonět. Dbáme na to, aby se nepřipálila a nezčernala.
-
K oloupaným bramborům přidáme opečenou cibuli, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Rozšťoucháme
Makronutrienty
80%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 398 kJ | 1 021 kJ |
Kalorická hodnota | 95,1 kcal | 244 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,9 g
1,01 g |
45,9 g
2,58 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,79 SVJ | 4,59 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,44 g
0,593 g |
6,26 g
1,52 g |
Bílkoviny | 2,04 g | 5,24 g |
Sůl | 0,622 g | 1,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů