Sterilovaný rakytník (brusinky, rybíz)

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Brusinky, rybíz i rakytník používáme tradičně ke svíčkové nebo k masu. Vynikající jsou také v kombinaci se sýrem a ořechy.

Sterilovaný rakytník (brusinky, rybíz)

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
rakytník řešetlákový bobule 1 000 g
cukr krystal 600 g
citrón 2 kusy
rum (originál tuzemský) 50 ml

Postup přípravy

  1. Ovoce umyjeme, nasypeme do hrnce, přidáme cukr. Promícháme a opatrně přivedeme k varu. Nepodléváme žádnou tekutinou, ovoce pustí dost šťávy. Povaříme cca 2 minuty.

  2. Naplníme do sklenic, do každé sklenice navrch položíme kolečko citronu i s kůrou. Zakápneme rumem. Sklenice uzavřeme, sterilujeme při teplotě 80 - 85ºC po dobu 20–25 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů