Sterilovaný rakytník (brusinky, rybíz)
Brusinky, rybíz i rakytník používáme tradičně ke svíčkové nebo k masu. Vynikající jsou také v kombinaci se sýrem a ořechy.
- 30m
- 10 porcí
- jednoduché
- Historické
- Jedlé dárky
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Zavařování
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
rakytník řešetlákový bobule | 1 000 g |
cukr krystal | 600 g |
citrón | 2 kusy |
rum (originál tuzemský) | 50 ml |
Postup přípravy
-
Ovoce umyjeme, nasypeme do hrnce, přidáme cukr. Promícháme a opatrně přivedeme k varu. Nepodléváme žádnou tekutinou, ovoce pustí dost šťávy. Povaříme cca 2 minuty.
-
Naplníme do sklenic, do každé sklenice navrch položíme kolečko citronu i s kůrou. Zakápneme rumem. Sklenice uzavřeme, sterilujeme při teplotě 80 - 85ºC po dobu 20–25 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů