Sterilovaný rakytník (brusinky, rybíz)

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Sterilovaný rakytník (brusinky, rybíz)

Brusinky, rybíz i rakytník používáme tradičně ke svíčkové nebo k masu. Vynikající jsou také v kombinaci se sýrem a ořechy.

Postup přípravy

  1. Ovoce umyjeme, nasypeme do hrnce, přidáme cukr. Promícháme a opatrně přivedeme k varu. Nepodléváme žádnou tekutinou, ovoce pustí dost šťávy. Povaříme cca 2 minuty.

  2. Naplníme do sklenic, do každé sklenice navrch položíme kolečko citronu i s kůrou. Zakápneme rumem.

    Sklenice uzavřeme, sterilujeme při teplotě 80 - 85ºC po dobu 20–25 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte