Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)
Z receptu vyjde pět menších skleniček.
- 35m
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
rakytník řešetlákovitý | 1 000 g |
cukr krystal | 600 g |
citrón | 2 kusy |
rum (originál tuzemský) | 100 ml |
Postup přípravy
-
Ovoce umyjeme, nasypeme do hrnce, přidáme cukr. Promícháme a opatrně přivedeme k varu. Nepodléváme žádnou tekutinou, ovoce pustí dost šťávy. Povaříme cca 2 minuty.
-
Naplníme do sklenic, do každé sklenice navrch položíme kolečko citronu i s kůrou. Zakápneme rumem.
-
Sklenice uzavřeme, sterilujeme při teplotě 80 - 85ºC po dobu 20–25 minut. Tip Brusinky, rybíz i rakytník používáme tradičně ke svíčkové nebo k masu. Vynikající jsou také v kombinaci se sýrem a ořechy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů