Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)

Jídelní plán

Z receptu vyjde pět menších skleniček.

Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
rakytník řešetlákovitý 1 000 g
cukr krystal 600 g
citrón 2 kusy
rum (originál tuzemský) 100 ml

Postup přípravy

  1. Ovoce umyjeme, nasypeme do hrnce, přidáme cukr. Promícháme a opatrně přivedeme k varu. Nepodléváme žádnou tekutinou, ovoce pustí dost šťávy. Povaříme cca 2 minuty.

  2. Naplníme do sklenic, do každé sklenice navrch položíme kolečko citronu i s kůrou. Zakápneme rumem.

  3. Sklenice uzavřeme, sterilujeme při teplotě 80 - 85ºC po dobu 20–25 minut. Tip Brusinky, rybíz i rakytník používáme tradičně ke svíčkové nebo k masu. Vynikající jsou také v kombinaci se sýrem a ořechy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů