Zcela neskromně musím říct, že to byla naprostá delikatesa. Žralok je velmi jemné maso a pikantní omáčka spolu s mandlemi skvěle zvýrazní chuť růžičkové kapusty.
Děkujeme za krásné jídlo Ladě Michové :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
220 g |
220 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA S OMÁČKOU | |
250 g |
250 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Steaky ze žraloka (váha 220 g po rozmražení) důkladně osušíme, potřeme olivovým olejem z obou stran a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Na rozpálené pánvi opékáme maso z každé strany přibližně tři minuty (nebo podle toho, jak máte rádi maso propečené). Není potřeba do pánve dávat olej, stačí ten, co je na mase. Jakmile je maso hotové, osolíme ho růžovou himalájskou solí.
-
Plátky mandlí lehce nasucho opražíme. Růžičkovou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a uchováme v teple.
-
Do malé pánvičky dáme máslo, hořčici, lahůdkové droždí, ocet a cukr. Za stálého míchání vaříme na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Je to za chvilku hotové, tak je potřeba si to hlídat. Když byste ji vařili příliš dlouho, mohla by vám zkaramelizovat.
-
Omáčkou přelijeme růžičkovou kapustu, promícháme a posypeme plátky opražených mandlí.
Makronutrienty
22%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 634 kJ | 370 kJ |
Kalorická hodnota | 152 kcal | 88,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,56 g
0,526 g |
3,24 g
0,307 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,556 SVJ | 0,324 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,6 g
3,44 g |
6,17 g
2,01 g |
Bílkoviny | 9,25 g | 5,4 g |
Sůl | 1,23 g | 0,716 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů