Žraloka jsem si oblíbila pro jeho jemné a chutné maso. A nejsou tam žádné kosti. :)
Velmi chutné nízkosacharidové jídlo hotové jen za několik minut.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Źralok | |
---|---|
220 g |
220 g |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Fazolové lusky | |
150 g |
150 g |
4 plátky 30 g |
30 g |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Steaky ze žraloka jsem opláchla a důkladně osušila papírovými utěrkami. Osolila jsem je a okořenila čerstvě mletým barevným pepřem. Na pánvi jsem rozehřála přepuštěné máslo a steaky krátce orestovala z obou stran.
-
Nakrájela jsem si slaninu na malé kousky, které jsem opražila na pánvi. Přidala jsem fazolové lusky, osolila a orestovala.
Makronutrienty
18%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 796 kJ | 1 583 kJ |
Kalorická hodnota | 190 kcal | 378 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,69 g
0,215 g |
11,3 g
0,428 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,569 SVJ | 1,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,8 g
5,47 g |
27,4 g
10,9 g |
Bílkoviny | 11,3 g | 22,4 g |
Sůl | 0,968 g | 1,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů