Se svíčkovou nešlápnete vedle, je to nejjemnější a nejméně namáhané “maso” a steak z ní se povede i začátečníkovi.
Skvělý recept od Terezy Kalašové, děkujeme :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Pyré batátové | |
100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
Pyré zeleninové | |
mrkev+květák+brokolice 150 g |
150 g |
30 g |
30 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Důležité je dodržet pár pravidel ( to platí u všech steaků )
- maso vyndat z lednice alespoň 30 minut před přípravou
- potřít olejem
- osolit až na konec
- po vyndání z trouby nechat asi 3 minuty odpočinout
- kvalitní pánev
-
Maso potřete olejem a zprudka restujte asi 1,5 minuty z každé strany a pro tento stupeň propečení pečte na 180 stupňů 6 minut. Pouze sůl a pepř, svíčkovou bych ničím jiným nedochucovala, ať vynikne chuť masa.
-
Pyré jsem zvolila dva druhy, aby jídlo nebylo příliš sladké, což batáty jsou. Upečené batáty rozmixujte spolu s trochou zakysané smetany 8 % tuku a podle chuti přidejte parmazán, dodá tomu trochu říz. Můžete dosolit.
-
Druhé pyré je z mixu zeleniny ( mrkev, květák, brokolice ), krátce podusit a též rozmixovat s trochou zakysanky a sýru, dosolit.
Posypejte nasekanými vlašskými ořechy a nechte si chutnat.
Makronutrienty
30%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 682 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 163 kcal | 0 cal |
Sacharidy | 8,78 g | 0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,878 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,5 g
2,64 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 9,6 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů