Jednoduchý, rychlý recept na úžasný oběd.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
1 g |
1 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zeleninu si nakrájíme, obereme na růžičky a orestujeme na ghí(karotka, brokolice, květák, paprika, fazolky,..). Okořeníme, podlijeme smetanou a přisypeme sýr. Necháme rozpustit, dochutíme chilli.
Steak si osolíme, opepříme a na rozpáleném ghí opečeme cca 3 minuty z každé strany.
Makronutrienty
17%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 772 kJ | 2 855 kJ |
Kalorická hodnota | 185 kcal | 682 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,12 g
2,04 g |
18,9 g
7,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,512 SVJ | 1,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,4 g
8,06 g |
49,6 g
29,8 g |
Bílkoviny | 12,2 g | 45 g |
Sůl | 0,463 g | 1,71 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů