Extra rychlý a zdravý oběd … a nebo večeře. Netřeba vymýšlet žádné složitosti, kvalitní suroviny stačí.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
500 g |
500 g |
2 špetky |
2 špetky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa rozkrojte na zhruba souměrně vysoký plátek a ochuťte solí, čerstvě mletým pepřem, mletým fenyklem, šafránem a solí.
-
Do mělčího širšího kastrolu nalijte vodu a začnete zahřívat k varu. Rozpalte pánev a nechejte na ní rozehřát ghí. Poté do pánve vložte plátky kuřecích prsou a restujte.
-
Spodní část chřestu oloupejte a odkrojte dřevnaté části. Chřest dejte vařit do kastrolu s vodou. Kuřecí prsa v pánvi otočte a restujte i z druhé strany.
-
Na talíř dejte orestované kuřecí plátky, okapaný uvařený chřest a pokapejte ho zbytkem ghí z pánve.
Makronutrienty
13%
69%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 325 kJ | 1 497 kJ |
Kalorická hodnota | 77,6 kcal | 358 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,15 g
1,02 g |
9,92 g
4,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,215 SVJ | 0,992 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,84 g
1,34 g |
13,1 g
6,16 g |
Bílkoviny | 11 g | 50,6 g |
Sůl | 1,22 g | 5,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů