Štafetkové řezy

Kateřina Gallinová

Můžete jim říkat třeba vlašskoořechovo-kávové řezy, ale štafetky připomínají hodně. Však jsem taky vyšla z paleo receptu na ně, ale udělala jsem v něm několik úprav.

Štafetkové řezy

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vaječný bílek 4 kusy
ořechy vlašské mleté 80 g
sůl 1 špetka
erythritol, sukrin 20 g
káva zrnková mletá 6 g
voda vařící 1 lžíce
máslo 160 g
ořechy vlašské mleté 80 g
erythritol, sukrin 80 g
slivovice 30 g
máslo 2 lžičky
ořechy vlašské mleté 25 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 50 g

Postup přípravy

  1. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte je na pevný sníh. Promíchejte erythritol s mletými ořechy, vysypejte na ušlehaný sníh a opatrně zapracujte do sněhu, aby co nejméně klesnul.

  2. Sněhové těsto jemně rozetřete na plech vyložený pomaštěným pečícím papírem na tloušťku půl centimetru a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C 15 minut, poté vyndejte plech z trouby a bezé nechejte vychladnout.

  3. Kávu zalijte vařící vodou a počkejte, až vychladne. Poté do másla zašlehejte vlašské ořechy, vlhkou kávu, slivovici (nebo třeba meruňkovici) a podle chuti erythritol.

  4. Z vychladlého plátu vlašsskoořechového bezé opatrně sloupněte pečící papír a bezé podélně rozkrojte na 6 pruhů, na 5 z nich rozdělte kávovo-ořechový máslový krém a rovnoměrně ho rozetřete. Namazané pláty opatrně přeneste na sebe, dobře je urovnejte hranami na sebe, navrch položte suchý plát a řezy uložte do ledničky zpevnit.

  5. Máslo opatrně rozehřejte s nalámanou čokoládou a touto polevou ozdobte řezy (pravděpodobně vám část polevy zbyde, rozdělte ji třeba do formiček na čokoládové pralinky). Ještě polotekutou čokoládovou polevu na řezech posypejte mletými ořechy a opět řezy uložte do ledničky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů