Štafetkové řezy
Můžete jim říkat třeba vlašskoořechovo-kávové řezy, ale štafetky připomínají hodně. Však jsem taky vyšla z paleo receptu na ně, ale udělala jsem v něm několik úprav.
- 1h:30m
- 20 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Silvestr
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 4 kusy |
ořechy vlašské mleté | 80 g |
sůl | 1 špetka |
erythritol, sukrin | 20 g |
káva zrnková mletá | 6 g |
voda vařící | 1 lžíce |
máslo | 160 g |
ořechy vlašské mleté | 80 g |
erythritol, sukrin | 80 g |
slivovice | 30 g |
máslo | 2 lžičky |
ořechy vlašské mleté | 25 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 50 g |
Postup přípravy
-
K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte je na pevný sníh. Promíchejte erythritol s mletými ořechy, vysypejte na ušlehaný sníh a opatrně zapracujte do sněhu, aby co nejméně klesnul.
-
Sněhové těsto jemně rozetřete na plech vyložený pomaštěným pečícím papírem na tloušťku půl centimetru a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C 15 minut, poté vyndejte plech z trouby a bezé nechejte vychladnout.
-
Kávu zalijte vařící vodou a počkejte, až vychladne. Poté do másla zašlehejte vlašské ořechy, vlhkou kávu, slivovici (nebo třeba meruňkovici) a podle chuti erythritol.
-
Z vychladlého plátu vlašsskoořechového bezé opatrně sloupněte pečící papír a bezé podélně rozkrojte na 6 pruhů, na 5 z nich rozdělte kávovo-ořechový máslový krém a rovnoměrně ho rozetřete. Namazané pláty opatrně přeneste na sebe, dobře je urovnejte hranami na sebe, navrch položte suchý plát a řezy uložte do ledničky zpevnit.
-
Máslo opatrně rozehřejte s nalámanou čokoládou a touto polevou ozdobte řezy (pravděpodobně vám část polevy zbyde, rozdělte ji třeba do formiček na čokoládové pralinky). Ještě polotekutou čokoládovou polevu na řezech posypejte mletými ořechy a opět řezy uložte do ledničky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů