Srnčie medajlónky s pažítkovým maslom na grilovanej zelenine
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Mäsko so zeleninou je ideálny spôsob ako odľahčiť jedálny lístok a nezaťažiť organizmus.
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Příloha | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
18 kusů |
18 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Chrbát zo srnca opracujeme a nakrájame na medajlónky asi 2 cm hrubé, ochutíme soľou a korením z každej strany a opečieme na rozpálenej panvici s kvapkou olivového oleja. Rozpustené maslo zmiešame s nadrobno nakrájanou čerstvou pažítkou. Opečené mäso obalíme v pažítkovom masle a prikryté necháme odpočinúť.
Makronutrienty
17%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 346 kJ | 808 kJ |
Kalorická hodnota | 82,6 kcal | 193 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,89 g
0,316 g |
6,76 g
0,739 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,289 SVJ | 0,676 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,73 g
11,1 g |
8,72 g
26 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 23,6 g |
Sůl | 0,577 g | 1,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů