Srbská vepřová kotleta s květákovým pyré
Nenáročný, ale moc dobrý oběd či večeře z pomalého hrnce. Lze ale jednoduše připravit i v normálním hrnci. Já jsem podávala s květákovým pyré, dobře by ale posloužilo i třeba celerové pyré.
- 4h
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová pečeně s kostí, kotlety | 600 g |
červená paprika | 200 g |
žlutá paprika | 200 g |
cibule červená | 50 g |
rajčata v plechovce | 150 g |
Postup přípravy
-
Očistím papriky a červenou cibuli, nakrájím na použky a vložím na dno pomalého hrnce společně s několika lžícemi krájených konzervovaných rajčat. Na to položím osolené a opepřené vepřové kotletky. Mohu případně přidat i nějaké bylinky (já měla zrovna po ruce rozmarýn). Zapnu pomalý hrnec a vše nechám vařit přibližně 4 hodiny, prostě dokud nejsou kotlety měkké. Podávala jsem s květákovým pyré, ale lze podvávám i jiným zeleninovým pyré, třeba celerovým.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů