Srbská vepřová kotleta s květákovým pyré

Adéla Kábelová

Nenáročný, ale moc dobrý oběd či večeře z pomalého hrnce. Lze ale jednoduše připravit i v normálním hrnci. Já jsem podávala s květákovým pyré, dobře by ale posloužilo i třeba celerové pyré.

Srbská vepřová kotleta s květákovým pyré

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřová pečeně s kostí, kotlety 600 g
červená paprika 200 g
žlutá paprika 200 g
cibule červená 50 g
rajčata v plechovce 150 g

Postup přípravy

  1. Očistím papriky a červenou cibuli, nakrájím na použky a vložím na dno pomalého hrnce společně s několika lžícemi krájených konzervovaných rajčat. Na to položím osolené a opepřené vepřové kotletky. Mohu případně přidat i nějaké bylinky (já měla zrovna po ruce rozmarýn). Zapnu pomalý hrnec a vše nechám vařit přibližně 4 hodiny, prostě dokud nejsou kotlety měkké. Podávala jsem s květákovým pyré, ale lze podvávám i jiným zeleninovým pyré, třeba celerovým.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů