Nenáročný, ale moc dobrý oběd či večeře z pomalého hrnce. Lze ale jednoduše připravit i v normálním hrnci. Já jsem podávala s květákovým pyré, dobře by ale posloužilo i třeba celerové pyré.
- 4h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
vepřová pečeně s kostí, kotlety 600 g |
600 g |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
150 g |
150 g |
Postup přípravy
-
Očistím papriky a červenou cibuli, nakrájím na použky a vložím na dno pomalého hrnce společně s několika lžícemi krájených konzervovaných rajčat. Na to položím osolené a opepřené vepřové kotletky. Mohu případně přidat i nějaké bylinky (já měla zrovna po ruce rozmarýn). Zapnu pomalý hrnec a vše nechám vařit přibližně 4 hodiny, prostě dokud nejsou kotlety měkké. Podávala jsem s květákovým pyré, ale lze podvávám i jiným zeleninovým pyré, třeba celerovým.
Makronutrienty
14%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 539 kJ | 1 618 kJ |
Kalorická hodnota | 129 kcal | 387 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,92 g
0,816 g |
8,75 g
2,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,292 SVJ | 0,875 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,28 g
2,4 g |
27,8 g
7,22 g |
Bílkoviny | 9,28 g | 27,8 g |
Sůl | 0,099 g | 0,298 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů