SRBSKÁ RÝŽE & KREPELČÍ VAJÍČKA v MASOVÉM ZÁBALU

SRBSKÁ RÝŽE & KREPELČÍ VAJÍČKA v MASOVÉM ZÁBALU

Výtečný lowcarb oběd - zajímavá zdravá příloha a vajíčka v mase vám určitě zachutnají.

Děkujeme za krásný recept Lucce Valchové :)

Postup přípravy

  1. Vajíčka uvaříme na nahniličko (cca 2-3 min) a poté chladime chvíli ve studené vodě a oloupeme. Troubu zapneme na 190 °C, plech vyložíme pečicím papírem.

  2. V míse smícháme všechny suroviny na směs z mletého masa.

    Masovou směs rozdělíme na takový počet dílů, kolik máme vajíček. Do dlaně si dáme větší čtverec potravinářské fólie, jeden díl masa rozprostřeme po dlani do placky, do středu položíme vejce. Fólii chytneme za rohy a vajíčko uvnitř zabalíme do masové směsi tak, aby nikde neprosvítal bílek.

  3. V hlubokém talíři rozšleháme vidličkou vejce. Do druhého talíře nasypeme LSD. Každý masový zámotek namočíme nejprve do vejce, pak obalíme v LSD a dáme na připravený plech.

    Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova zhruba 25 minut. Občas během pečení otočíme. Během toho co se vejce pečou, si připravíme přílohu.

  4. Na středním plameni rozpustíme ve velké pánvi máslo, přidáme květákovou rýži a restujeme za stálého míchání 10min.

    ▶️ Přidáme zbylé přísady a opět za stálého promíchávání restujeme dalších 10min, tak aby vyprchala přebytečná vlhkost.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte