- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Špíz | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Panenku nakrájí na plátky cca 1 cm silné, cibuli a papriku na kolečka.
-
Maso lehce osolíme a střídavě navlékáme na špejle maso, cibuli, papriku a šunku.
-
Pečeme v troubě na nejvyšší stupeň, nejlépe kombinace horký vzduch a gril cca 15 minut.
Makronutrienty
12%
72%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 415 kJ | 1 000 kJ |
Kalorická hodnota | 99,2 kcal | 239 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,39 g
0,672 g |
5,77 g
1,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,239 SVJ | 0,577 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,4 g
1,21 g |
8,2 g
2,93 g |
Bílkoviny | 15 g | 36,2 g |
Sůl | 0,441 g | 1,06 g |
Alergeny
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů