Špíz z hovězích jater s okurkovým salátem

Lenny73

Stará dobrá klasika, nízkosacharidová a zdravá. Další dobroty pohromadě i zde: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZGUzMzM3NWJiOQ==

Špíz z hovězích jater s okurkovým salátem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
játra hovězí 500 g
slanina anglická 100 g
pórek 0,5 kusu
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžíce
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 0,3 lžičky
okurka 1 kus
ocet kvasný lihový 1 lžíce
čekankový sirup 10 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Játra, slaninu a zeleninu posypeme bylinkami, pepřem (solím až jsou játra měkká /ani nevím jestli je to pravda, ale někde z dětství mám od mamky zažité, že když se posolí tak nezměknou 🤷😁/) a na střídačku napichujeme na špejli, lehce podlijeme vodou v pekáčku. Pečeme pod alobalem, na 180 stupňů cca hodinu (pár kousků jater dávám i vedle špízů a zkouším jestli už jsou měkké) poté osolíme.

  2. Okurek nastrouhat, v půllitru vody si smícháme ocet, sirup, sůl a pepř dle své chuti, zalijeme nastrouhaný okurek a dáme vychladit do lednice.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů