Špíz z hovězích jater s okurkovým salátem

Lenny73

Špíz z hovězích jater s okurkovým salátem

Stará dobrá klasika, nízkosacharidová a zdravá.

Další dobroty pohromadě i zde:

https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZGUzMzM3NWJiOQ==

Postup přípravy

  1. Játra, slaninu a zeleninu posypeme bylinkami, pepřem (solím až jsou játra měkká /ani nevím jestli je to pravda, ale někde z dětství mám od mamky zažité, že když se posolí tak nezměknou 🤷😁/) a na střídačku napichujeme na špejli, lehce podlijeme vodou v pekáčku. Pečeme pod alobalem, na 180 stupňů cca hodinu (pár kousků jater dávám i vedle špízů a zkouším jestli už jsou měkké) poté osolíme.

  2. Okurek nastrouhat, v půllitru vody si smícháme ocet, sirup, sůl a pepř dle své chuti, zalijeme nastrouhaný okurek a dáme vychladit do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte