Špenátový tmavý koláč - LC

Chutný a zdravý lowcarb oběd, výborný teplý i studený na cesty. Děkujeme Janě Valíkové za pěkný recept :)

Špenátový tmavý koláč - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
vajíčka 1 kus
voda vlažná 150 ml
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
sůl 1 špetka
kmín drcený 0,5 lžičky
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
mandlová mouka 3 lžíce
mouka lněná 4 lžíce
olivový olej 1 lžička
cibule 1 kus
česnek stroužky 4 kusy
maso uzené vepřové 100 g
mražený špenát listový, řezaný 300 g
pepř černý mletý 1 špetka
bílý jogurt 150 g
vajíčka 2 kusy
sýr s modrou plísní, niva 100 g

Postup přípravy

  1. Smíchat, nechat odstát. Plech, pekáč vymazat sádlem a mokrýma rukama rozprostřít těsto i do krajů.Testo je tmavší díky tmavé lněné mouce..

  2. Náplň: Na oleji osmahneme cibuli, česnek, kousek uzeného (nemusí být),1 balení špenátu mraženého.Opepřit. Nechat vychladnout a přidat bílý jogurt, 2 vejce a 100 g nivy. Smíchat a vykydat na korpus,péct cca 15 min a 10 min horkovzduch. Před krájením nechte trochu vychladnout,půjde to lépe krájet.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů