- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
8 hrstí |
8 hrstí |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
0,5 stonku |
0,5 stonku |
Postup přípravy
-
Ve velké míse smíchejte špenátové listy, lososa, papriku, řapíkatý celer, cibulku. Promíchejte.
V menší misce smíchejte olej, citrónovou šťávu, kopr, sůl a pepř. Promíchejte.
-
Dresink přelijte přes zeleninu a promíchejte, aby byla všechna zelenina obalená dresinkem.
Salát přendejte na servírovací talíř, dozdobte plátky citrónu a semínky granátového jablka.
Makronutrienty
19%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 608 kJ | 1 099 kJ |
Kalorická hodnota | 145 kcal | 263 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,59 g
0,588 g |
8,29 g
1,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,459 SVJ | 0,829 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,4 g
2,1 g |
20,7 g
3,8 g |
Bílkoviny | 7,55 g | 13,6 g |
Sůl | 1,29 g | 2,34 g |
Alergeny
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů