Špenátový prívarok s kuracou rolkou plnenú vajičkom
Krásně barevný low carb oběd, plný vitamínů a minerálů, navíc dobrý a rychlý! Od Milady Sumkové, děkujeme :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Fritéza
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové sádlo | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
mražený špenát listový, řezaný | 250 g |
vajíčka | 1 kus |
česnek stroužky | 3 kusy |
sůl himálajská jemná | 1 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
kuřecí prsa | 2 kusy |
sůl | 2 špetky |
rajčatové pyré, passata | 2 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Privarok: na bravčovej masti si orestujem cibuľu, pridám špenat(použila som mrazený) a pomaly dusìm15-20 minùt, potom už len pridám 1 celé rožšľahane vajíčko, a 3 strúčiky prelisovaneho cesnaku, himalajsku soľ, mleté čierne korenie, a postrúham trochu muškátoveho orieška a hotovo.
-
Kuracie prsia si nakrájam ako na rezne, jemne rozklepem, posolím, okorenim, potriem rajčinovým pretlakom, položím uvarené vajíčko, opatrne zviniem a zaistím si závitok s potravinarskou ihlou, takto pripravený zavitok pečiem v teplovzdušnej friteze na 200° cca 20 minút. Dobrú chuť :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů