Krásně barevný low carb oběd, plný vitamínů a minerálů, navíc dobrý a rychlý!
Od Milady Sumkové, děkujeme :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Prívarok | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
mražený špenát listový, řezaný 250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
1 g |
1 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Roláda | |
2 kusy |
2 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžíce |
2 lžíce |
vařená 2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Privarok: na bravčovej masti si orestujem cibuľu, pridám špenat(použila som mrazený) a pomaly dusìm15-20 minùt, potom už len pridám 1 celé rožšľahane vajíčko, a 3 strúčiky prelisovaneho cesnaku, himalajsku soľ, mleté čierne korenie, a postrúham trochu muškátoveho orieška a hotovo.
-
Kuracie prsia si nakrájam ako na rezne, jemne rozklepem, posolím, okorenim, potriem rajčinovým pretlakom, položím uvarené vajíčko, opatrne zviniem a zaistím si závitok s potravinarskou ihlou, takto pripravený zavitok pečiem v teplovzdušnej friteze na 200° cca 20 minút. Dobrú chuť :)
Makronutrienty
13%
66%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 435 kJ | 2 298 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 549 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,62 g
0,422 g |
13,9 g
2,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,262 SVJ | 1,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,26 g
1,38 g |
22,5 g
7,29 g |
Bílkoviny | 13,4 g | 70,6 g |
Sůl | 0,506 g | 2,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů