Špenátové řezy s ricottou a lososem

isindy

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Špenátové řezy s ricottou a lososem

inspirace: zdraverecepty.cz

Postup přípravy

  1. Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj vodu. Přidáme žloutky, mouku, sůl, pepř, česnek a vmícháme sníh z bílků.

  2. Směs rozprostřeme rovnoměrně na menší plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180°C asi 15-20 minut. Poté necháme vychladnout, sloupneme papír a nakrájíme na stejně široké pruhy.

  3. Sýry (tvaroh, lučinu - dle možností či chuti, lze i libovolně kombinovat), smícháme spolu s drobně nasekanou cibulí, osolíme dle potřeby. Lososa či tresku nakrájíme na proužky.

  4. Špenátové pruhy pomažeme střídavě sýrovo tvarohovou směsí, poklademe proužky lososa. Zbytkem krému pomažeme okraje a dáme vychladit.

  5. Zdobíme bylinkami, rajčaty, paprikou. Náplň lze měnit (olivy, kukuřice, kapie...).

    inspirace: zdraverecepty.cz

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte