Špenátové koule plněné mozzarellou - LC

Vhodné jako low carb příloha, nebo jen tak polité nějakým dobrým dipem ... Skvělý nápad na nízkosacharidové jídlo od Kačky kolníkové, děkujeme :)

Špenátové koule plněné mozzarellou - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
špenátový protlak mražený 150 g
sýr gouda 35 g
droždí lahůdkové sušené, tebi 2 lžíce
mandlová mouka 3 lžíce
psylium 1 lžíce
vajíčka 2 kusy
sůl 1 špetka
česnek stroužky 1 kus
mozzarella 0,5 kusu
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
mouka lněná 4 lžíce

Postup přípravy

  1. Špenát nechte povolit. Na pánvi s ghí podusíme špenát. Necháme vychladnout.

  2. Vychladlý špenát dáme do mísy přidáme vejce, sůl, prolisovaný česnek, droždí, mouku, psyllium a sýr…všechno pořádně promíchat aby se suroviny propojily v tužší těsto. Nechat tak 10 minut odstát.

  3. Lžící nabrat těsto a vložit kousek mozzarelly a udělat koule… těsto je trošku matlavé tak si pomůžeme namočenýma rukama jde to dobře….. koule ještě obalíme v mouce já použila zlatou lněnou.

  4. Koule dáme na pečící papír lehce potřený oliváčem a ještě každou potřít troškou oleje.V troubě péct asi na 170 stupňů do zlatova...prostě až se vám budou zdát hotový. Já pekla v horkovzdušné fritéze na 170 stupňů 20 minut program pizza.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů