Špenátové koule plněné mozzarellou - LC
Vhodné jako low carb příloha, nebo jen tak polité nějakým dobrým dipem ... Skvělý nápad na nízkosacharidové jídlo od Kačky kolníkové, děkujeme :)
- 35m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Fritéza
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Párty
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
špenátový protlak mražený | 150 g |
sýr gouda | 35 g |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžíce |
mandlová mouka | 3 lžíce |
psylium | 1 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
česnek stroužky | 1 kus |
mozzarella | 0,5 kusu |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
mouka lněná | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
Špenát nechte povolit. Na pánvi s ghí podusíme špenát. Necháme vychladnout.
-
Vychladlý špenát dáme do mísy přidáme vejce, sůl, prolisovaný česnek, droždí, mouku, psyllium a sýr…všechno pořádně promíchat aby se suroviny propojily v tužší těsto. Nechat tak 10 minut odstát.
-
Lžící nabrat těsto a vložit kousek mozzarelly a udělat koule… těsto je trošku matlavé tak si pomůžeme namočenýma rukama jde to dobře….. koule ještě obalíme v mouce já použila zlatou lněnou.
-
Koule dáme na pečící papír lehce potřený oliváčem a ještě každou potřít troškou oleje.V troubě péct asi na 170 stupňů do zlatova...prostě až se vám budou zdát hotový. Já pekla v horkovzdušné fritéze na 170 stupňů 20 minut program pizza.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů