Vhodné jako low carb příloha, nebo jen tak polité nějakým dobrým dipem ...
Skvělý nápad na nízkosacharidové jídlo od Kačky kolníkové, děkujeme :)
- 35m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
150 g |
150 g |
35 g |
35 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
Na obalení | |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Špenát nechte povolit. Na pánvi s ghí podusíme špenát. Necháme vychladnout.
-
Vychladlý špenát dáme do mísy přidáme vejce, sůl, prolisovaný česnek, droždí, mouku, psyllium a sýr…všechno pořádně promíchat aby se suroviny propojily v tužší těsto. Nechat tak 10 minut odstát.
-
Lžící nabrat těsto a vložit kousek mozzarelly a udělat koule… těsto je trošku matlavé tak si pomůžeme namočenýma rukama jde to dobře….. koule ještě obalíme v mouce já použila zlatou lněnou.
-
Koule dáme na pečící papír lehce potřený oliváčem a ještě každou potřít troškou oleje.V troubě péct asi na 170 stupňů do zlatova...prostě až se vám budou zdát hotový. Já pekla v horkovzdušné fritéze na 170 stupňů 20 minut program pizza.
Makronutrienty
14%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 861 kJ | 654 kJ |
Kalorická hodnota | 206 kcal | 156 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,65 g
1,45 g |
3,54 g
1,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,465 SVJ | 0,354 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,3 g
4,81 g |
10,1 g
3,66 g |
Bílkoviny | 15,2 g | 11,6 g |
Sůl | 0,641 g | 0,487 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů