Špenátové bochánky
Báječná nízkosacharidová příloha ke králíkovi či jinému masu. Děkujeme Kačce Kolníkové za lákavý recept :)
- 20m
- 8 porcí
- jednoduché
- Historické
- Lchf, low carb
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mražený špenát listový, řezaný | 250 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
mozzarella | 1 kus |
vajíčka | 2 kusy |
psylium | 2 lžičky |
mandlová mouka | 2 lžíce |
sůl | 2 špetky |
česnek stroužky | 2 kusy |
olivový olej | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Mražený listový špenát cca půl pytlíku jsem podusila na ghí až se vypařila voda. Do mísy jsem nahrubo nastrouhala 1 mozzarellu, přidala vychladlý špenát, 2 vajíčka, 2 lžičky psyllia,2 PL mandl. mouky, sůl, česnek a vymíchala těstíčko. Nechala chvilku odstát, těsto by mělo být tak akorát ne moc řídké ani moc tuhé, prostě aby drželo tvar
-
Pak jsem rukou udělala koule, dala na plech s pečícím papírem potřený trošku oliváčem.Koule jsem lehce potřela olejem. Pekla jsem v troubě na 190 do upečení cca 15 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů