Špenátové bochánky

Jídelní plán

Báječná nízkosacharidová příloha ke králíkovi či jinému masu. Děkujeme Kačce Kolníkové za lákavý recept :)

Špenátové bochánky

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
mražený špenát listový, řezaný 250 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
mozzarella 1 kus
vajíčka 2 kusy
psylium 2 lžičky
mandlová mouka 2 lžíce
sůl 2 špetky
česnek stroužky 2 kusy
olivový olej 1 lžička

Postup přípravy

  1. Mražený listový špenát cca půl pytlíku jsem podusila na ghí až se vypařila voda. Do mísy jsem nahrubo nastrouhala 1 mozzarellu, přidala vychladlý špenát, 2 vajíčka, 2 lžičky psyllia,2 PL mandl. mouky, sůl, česnek a vymíchala těstíčko. Nechala chvilku odstát, těsto by mělo být tak akorát ne moc řídké ani moc tuhé, prostě aby drželo tvar

  2. Pak jsem rukou udělala koule, dala na plech s pečícím papírem potřený trošku oliváčem.Koule jsem lehce potřela olejem. Pekla jsem v troubě na 190 do upečení cca 15 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů